Reuzen vieren dubbel jubileum in 2012

De Bergse Reuzenstoet van 17 juni 2012 moet een van de opvallendste evenementen rondom 800 jaar stad worden. Grote poppen uit binnen- en buitenland wandelen met zevenmijlslaren door de lokale historie.

In de feestelijke zondagse optocht, zijn tientallen reuzen te zien. Uiteraard zijn de plaatselijke giganten van de partij, zegt Caroline Raaijmakers, bestuurslid bij de Stichting Bergse Stadsreuzen. “Onze eigen Jan mette Lippen en Trui van de Toren hebben zelf immers ook wat te vieren: ze zijn vijfentwintig jaar getrouwd.”

De Bergse stadsreuzen zijn meer dan vijf meter hoog en ze rijden niet op wieltjes. Het is ouderwets til- en draagwerk, maar de lichte constructie weegt ‘slechts’ 45 kilo. Een sterk persoon kan dat dragen.

De organisatie weet zich dit jaar gesteund door stadshistoricus Yolande Kortlever. Zij kreeg de opdracht in het hele Europese reuzenassortiment te zoeken naar figuren met een Bergse connectie.

Hoeveel giganten het in totaal worden is nog gissen, duidelijk is wel dat in de optocht ook ‘gewone’ mensen meelopen. De Reuzenstoet van 2012 wordt de vijfde editie voor Bergen op Zoom. De meest recente optocht, in 2007, trok naar verluidt enkele tienduizenden belangstellenden.

Voor meer informatie www.bergsestadsreuzen.nl

 

Diverse organisaties van lange mensen zijn die dag ook aanwezig!

 

Op het plein is bovendien een informatiestand (met tenminste langzijn.nl, langemensen.nl en langemensenforum.nl) voor lange mensen aanwezig, zal er een quiz over lengte in brede zin worden gehouden en staat er een lezing over lange mensen op het programma. Ook zullen er het grootste bed en nog veel meer ‘grootste producten’ aanwezig zijn. Ook zal er een boek over lange mensen ten doop worden gehouden. Aanvang van het hele evenment is rond 11.00 uur.

Wil je er ook bij zijn? Meld je dan aan bij robbruintjes@gmail.com.

Over Rob Bruintjes

Al sinds 1984 behartig ik de belangen van lange mensen. Begonnen als een soort hobby doe ik dit nu op een professioneel niveau. In 1997 heb ik het bedrijf Uniform opgericht waarmee ik nu twee tijdschriften exploiteer, producten promoot, gastcolleges geef en nog veel meer. In 2011 ben ik redacteur geworden bij de site autokiosk.nl
Dit bericht is geplaatst in lange mensen, langste man, langste mens met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *